KİNDERGYM: SOKAK, ÜLKE VE KITA OYUNLARI
Çocukları erken yaşta eğlenceli bedensel aktivitelere dahil etmek, fiziksel gelişimlerini, yemek düzenlerini, ruh sağlıklarını olumlu yönde geliştirir.
Amaç ve Kazanımlar
- Risk almanın (kendi riskine karar vermek) değerini ortaya koymak
- Kendine ve başkalarına güvenmek
- Kendi bedenine, aklına (zihnine) güvenmesi için açık alan ve zaman yaratmak
- Beden farkındalığı
- Motor koordinasyonunun sağlanması ve denge duruşlarında verimlilikBeden tasarım ve fonksiyon verimliliğini arttırmak
Çocuk Yogası
Renkli Bireyler Montessori Okulu’nun Çocuk Yogasına Bakışı Nedir?
Çocukların kişisel, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine oldukça önemli katkıları olan Çocuk Yogası ile çocuklarınızın da yoganın faydalarından yararlanmasını sağlayabilir; onlara daha sakin, daha huzurlu ve daha mutlu bir yaşam sürmeyi öğretebiliriz.
Çocuk Yogasının müziğin ritmi ile birleştiği, Müzikli Çocuk Yogası ise;
Yoga hareketlerinin müzik, resim, oyunlar ve hikayeler ile süslendiği, çocuklara eğlenerek öğrenme imkanı sunan bir çalışma biçimidir. Rekabetin olmadığı yoga oyunlarında çocuklar hem eğleniyor hem de takım çalışmasını öğreniyorlar.
Çocuk Yogasının En Önemli Faydaları Nelerdir?
Çocukların fiziksel olarak esneklik ve koordinasyon becerileri kazanmasını sağlayan yoga; çocuğa denge, konsantrasyon, hayal gücü, kendine güvenme ve disiplin kazanmayı öğretir. Çocuk Yogası ile çocuk kendini keşfetmeyi öğrenirken, bunu bir yarışma bilinciyle değil de farkındalık çerçevesinde gerçekleştirir. Yoga yapan çocuklar; takım çalışmasına da daha yatkın olur. Yoga; sevgi, huzur ve maneviyat dolu bir yetişkin olma yolunda çocuğu bilinçlendirir. Bir şey elde etmek isteyen çocuğa yapıcı ve sonuca yönelik yolları keşfetme arzu ve tutkusu kazandırır.
“Ayakları yere sağlam basan, yaşama kökleriyle sarılan çocuklar kendilerine yaşam boyu eşlik edecek kanatlar geliştirebilirler”
Çocuk Pilatesi
Erken yaşlarda yapılan Çocuk Pilatesi egzersizleri çocukların doğal gelişimlerini destekler. Çocuğunuza sağlıklı bir spor düzeni kazandırmaya çalışıyorsanız Çocuk Pilatesi ile başlayabilirsiniz. Üstelik pilates çocuklara eğlenebilecekleri farklı bir fiziksel aktivite yapma imkanı sağlar. Top, çember, lastik gibi materyallerin kullanımı yaptıkları egzersizler sırasında dikkatlerinin dağılmasını engeller ve eğlenmelerini sağlar.
Sadece fiziksel bir çalışma değildir.Aynı zamanda çocuğun beden algısını, bedensel kontrolünü ve duygu kontrolünü de geliştirir.
Daha güçlü, daha esnek, kendilerine daha çok güvenen ve düzgün postürlere sahip bireyler haline gelmelerine yardımcı olur.
Fiziksel gelişimlerini, yemek düzenlerini, ruh sağlıklarını olumlu yönde geliştirir. Dans, jimnastik ve diğer spor branşlarında başarılarını artırır. Nefes egzersizleri sayesinde yaşadıkları süreçler (ergenlik gibi) çok daha uyumlu geçer. El-göz koordinasyonunun geliştirilmesi, denge yeteneğinin arttırılması için önemlidir. Konsantrasyon bozukluğu ve hiperaktivite yaşayan çocuklarda pilates sayesinde önemli gelişmeler gözlenmektedir.
Motor Skill Learning
Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan Motor Skill Learning Academy Switzerland (3-7 yaş) eğitimi, 2020-2021 öğrenim dönemi itibariyle, "Motor Skill Learning" sertifika programı ve uzman beden eğitimi kadrosuyla, Renkli Bireyler Montessori Okulu'nda.
Motor Beceri Eğitimi Nedir?
"Motor becerisi" terimi bir kişinin hareket gerçekleştirme yeteneğini ifade eder. Çocuklarda modern araçların artan kullanımı, kendi elleriyle iletişimin, el yazısı ve el işlerinin azalması; ince motor becerilerini uygulamasını ve hassas hareketleri uygulamasını zorlaştırmaktadır. Bu nedenle kaba ve ince motor öğrenimi okul öncesi çocuklar için çok önemlidir. Çocukluk yılları, çocuk doğası itibariyle hareket ihtiyacının ve hareket enerjisinin yoğun olduğu dönemdir. Bireyin, erken dönemlerden itibaren hareket özelliğini ne şekilde kazanmaya başladığını ve motor kontrol, motor koordinasyon becerisinin ne şekilde meydana geldiğini anlamak, yaşamsal faaliyetler için önemlidir. 2-7 Yaşları arasında geçen süreyi kapsayan “temel hareketler dönemi” temel becerilerin kazanıldığı bir dönemdir. Bu dönem denge, koşma, atlama, yakalama, fırlatma, topa ayakla vurma gibi temel becerileri kapsamaktadır. Temel hareketlerin yoğunlaştığı bu dönem, çocuğun gelişimsel olarak hızla zirveye tırmandığı ve büyük değişimlerin gözlendiği bir dönemdir. Dolayısıyla bu çocuklar için beden bilgisi ve beden hareketleri, planlı ve programlı bir şekilde hazırlanıp eğitimlerle yönlendirilmelidir.
Bu çalışma programında yer alan bazı sportif aktiviteler;
- Çocuk Dans Oyunları
- Çocuk Pilatesi ve Yogası Etkinlikleri
- Paraşüt Oyunları
- Farklı Malzemeli Ritim Oyunları
- Hareket ile Deneyimsel Matematik
- Beden Perküsyonu ve Grup Dansı
- Hula Hoops Etkinlikleri